Bend2019-10-18T13:27:43+00:00

Bend

Članovi benda poznaju se i druže još iz srednjoškolskih i studentskih dana kada su zajedno orkestar ansambla “Frula” putovali i svirali širom sveta. U međuvremenu su završili škole i počeli uspešno da se bave različitim poslovima, a Orkestar (BAO) je nastao kao potreba te grupice prijatelja da prošire svoje muzičke vidike uz istovremeno druženje i dobru zabavu.

Ljilja Aleksandrić
Ljilja Aleksandrić
Jedna od najtalentovanijih pevačica sa naših prostora, svoj glas je u ranoj mladosti školovala i usavršavala u rodnoj Mačvi. Počela je da peva sa 14 godina, a prvu ploču snimila je 1993. godine. Osvajala je prve nagrade i priznanja za autentičnost i kvalitet pevanja na svim značajnim festivalima narodne muzike. Kao istaknuti interpretator, postala je ekskluzivac PGP-a i zabeležila niz trajnih snimaka za tonski arhiv radio Beograda. Ljiljin briljantan glas, istančan stil i izražajno pevanje ostavljaju snažan utisak kod publike. Presrećni smo što je sa nama od samog osnivanja orkestra – skoro 15 godina!
Nevena Zlatić
Nevena Zlatić
Najmlađi član benda, završila je srednju muzičku školu za flautu a uporedo je pohađala i časove džez pevanja. Bavi se i pisanjem pesama i komponovanjem. Po zvanju je diplomirani komunikolog. Priključila se bendu sa nepunih 19 godina i kaže da je sa nama naučila mnogo ne samo o muzici već i o životu generalno. Beogradski akustični orkestar zove svojom drugom porodicom a svojim snažnim, školovanim glasom izvodi domaći i strani repertoar zabavnih pesama.
Milan Milović - Mića
Milan Milović - Mića
Završio je srednju muzičku školu za violinu a potom je počeo da peva i svira gitaru. Najiskusniji u bendu, svirao je u grupi “Cigani Ivanovići” a kasnije i sa svim eminentnijim muzičarima u Beogradu. Mićko je uvek nasmejan i pozitivan, prepoznatljiv je po neverovatnoj energiji u sviranju i pevanju. Uspešno se bavi i ugostiteljskim poslom.
Radoslav Jovičić - Rade
Radoslav Jovičić - Rade
Muzikom se bavi od devete godine. Završio je klarinet u klasi profesora Nikole Kuvelića. Pored klarineta svira sopran, alt i tenor saksofon. Izraziti solista, na sceni dominira energijom i posvećenošću u sviranju. Poseduje sopstveni muzički studio i producent je više uspešnih muzičkih izdanja. Pored muzike strast mu je marketing i angažovan je na promociji orkestra.
Dragan Pavlović - Gale
Dragan Pavlović - Gale
Muzikom se bavi od desete godine, osnovno znanje o harmonici je stekao u muzičkoj školi, a sve ostalo naučio je od profesora Dragama Vasovića. Sa ansamblom “Frula” nastupao je širom sveta. Po zanimanju je diplomirani inženjer mašinstva, i jedan je od retkih muzičara koji je odoleo prelasku na sintisajzer i ostao veran prirodnom zvuku harmonike.
Aleksandar Lazić - Laza
Aleksandar Lazić - Laza
Najbolji basista medju urolozima i obrnuto! Muzikom se bavi od  rane mladosti – završio je nižu i srednju muzičku školu za harmoniku, pobednik je na mnogim domaćim i inostranim takmičenjima. Istraživajući muziku, privukao ga je kontrabas čije sviranje i dan danas usavršava. Završio je medicinski fakultet i specijalizirao urologiju. Voli dobar provod uz kvalitetnu muziku.
Igor Veličković - Pumpi
Igor Veličković - Pumpi
Bubanj svira od 1988. godine, hobi koji je vremenom prerastao u ljubav i na kraju postao i glavno zanimanje. Izgradio je prepoznatljiv muzički izraz koji stalnim vežbanjem održava i nadgrađuje; taj poseban, temperamentan način muziciranja vole i podržavaju svi članovi benda. Njegova deviza je: “Znam koliko ne znam!”
Milovan Jovičić - Mika
Milovan Jovičić - Mika
Muzičko obrazovanje je stekao u nižoj muzičkoj školi, a sviračku tehniku i stil je nadogradio je na časovima kod Mome Stanojevića i Mire Agbabe. Pobednik je muzičkog takmičenja “Carevčevi dani”, a svoje muzičko umeće utemeljio je svirajući u orkestru RTS-a. Inženjer je elektrotehnike i bavi se projektovanjem softvera i dizajnom.